Loading...
You are here:  Home  >  ΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Το άγχος είναι μία φυσιολογική εμπειρία και απαραίτητο για την επιβιωσή μας. Όταν όμως μας κυριεύει τη ζωή και γίνεται επίμονο βάζει σε κίνδυνο την σωματική και ψυχική μας υγεία. Τα προγράμματα μας έχουν σχεδιαστεί με στόχο να βοηθήσουν την καλύτερη επίγνωση και διαχείριση του άγχους και να προσφέρουν ανακούφιση και θεραπεία σε όσους υποφέρουν από κάποια αγχώδη διαταραχή. Για συγκεκριμένες αγχώδεις διαταραχές παρέχεται και η δυνατότητα συνδυαστικής θεραπείας (ψυχοθεραπεία μαζί με φαρμακευτική αγωγή) σε όσους το επιθυμούν και το έχουν ανάγκη. Η ένταξη στα προγράμματα γίνεται κατόπιν της αρχικής αξιολόγησης η οποία θα ενημερώσει για την καταλληλότητα και ανάγκες του κάθε θεραπευόμενου.

  1. Ατομική Συνεδρία Γνωριμίας & Αξιολόγησης
  2. Ατομικό Πρόγραμμα Ψυχοεκπαίδευσης για Αγχώδεις διαταραχές
  3. Ατομικό Πρόγραμμα Διαλογισμού & Χαλάρωσης (Mindfulness & Relaxation Training)
  4. Ομάδα στήριξης και επικοινωνίας (ανοιχτό σε όσους έχουν τελειώσει κάποιο ατομικό πρόγραμμα)
  5. Ατομικό πρόγραμμα Γνωσιακής Συμπεριφορικής θεραπείας διαταραχών άγχους 

Αναλυτικό Ενημερωτικό

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την εταιρεία Ψυχικής Υγείας του Δρ. Ιωάννη Γ. Μάλλιαρη & Συνεργάτες στο 2108816137 (edo@drmalliaris.com) ή συμπληρώστε την φόρμα εγγραφής σας.



 

Ατομικό πρόγραμμα Γνωσιακής Συμπεριφορικής θεραπείας διαταραχών άγχους

Σύμφωνα με τις περισσότερες επιστημονικές μελέτες αποτελεσματικότητας η θεραπεία επιλογής των αγχωδων διαταραχών αποτελεί η Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία (ΓΣΨ).

Το μοντέλο της Γνωσιακής-Συμπεριφορικής ψυχοθεραπείας επικεντρώνεται στο ρόλο της σκέψης και της συμπεριφοράς. Αποτελεί την πιο επιστημονικά τεκμηριωμένη ψυχοθεραπεία στο χώρο των αγχωδων διαταραχών.

Στόχος της θεραπείας είναι η ύφεση των συμπτωμάτων της αγχώδης διαταραχής που χαρακτηρίζει τον θεραπευόμενο καθώς και η προφύλαξη από νέα επεισόδια άγχους.

Ένα θεραπευτικό πρόγραμμα Γνωσιακής-Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας συνήθως περιλαμβάνει:

• Κλινική και ψυχολογική αξιολόγηση & λήψη ιστορικού ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης

• Ψυχοεκπαίδευση στην αγχωδη διαταραχή που αντιμετωπίζει το άτομο

• Εκμάθηση του Γνωσιακού-Συμπεριφορικού μοντέλου των αγχωδων διαταραχών

• Εκμάθηση παρακολούθησης και μέτρησης συμπτωμάτων και συναισθηματικών διακυμάνσεων

• Διαχείριση άγχους, στρεσογόνων γεγονότων και καταστάσεων

• Θεραπεία δυσλειτουργικών σκέψεων, στάσεων, πεποιθήσεων και συμπεριφορών που τροφοδοτούν την αγχώδη διαταραχή

• Βελτίωση κοινωνικής και εργασιακής λειτουργικότητας και συναισθηματικής ευεξίας

Ο θεραπευόμενος με τον θεραπευτή δουλεύουν μαζί για να επιτύχουν τους στόχους της θεραπείας και επιδιώκεται μία όσο το δυνατόν γίνεται ισότιμη σχέση. Οι συνεδρίες συνήθως γίνονται σε εβδομαδιαία βάση και σχεδόν πάντα ο θεραπευόμενος έχει να κάνει δουλειά για το σπίτι. Ο θεραπευτής μαθαίνει στον θεραπευόμενο να καταγράφει τις σκέψεις και συμπεριφορές του, καθώς και να παρακολουθεί τα συμπτώματα της αγχώδης διαταραχής του. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας γίνονται διάφορες γνωσιακές και συμπεριφορικές παρεμβάσεις με στόχο πάντα την απενεργοποίηση των συμπτωμάτων της αγχώδης διαταραχής που αντιμετωπίζει το άτομο.




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *