- Μάθετε για το άγχος, το στρες και τις αγχώδεις διαταραχές, τις επιπτώσεις τους και την αποτελεσματική διαχείρισή τους.
- Αποκτήστε επιδεξιότητες που θα σας βοηθούν να διαχειρίζεστε το άγχος και το στρες στην καθημερινότητά σας.
- Παρακολουθήστε το webinar (διαδικτυακό σεμινάριο) από όπου και να βρίσκεστε διατηρώντας την ανωνυμία σας.
Πληροφορίες – Εγγραφές: 2108816137 / edo@agxos.gr
Επιστημονική επιμέλεια:
Δρ. Ιωάννης Γ. Μάλλιαρης, Ψυχολόγος, Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, Institute of Psychiatry, King’s College London. Επιστημονικός υπεύθυνος του Agxos.gr
Περιγραφή Webinar (Διαδικτυακό Σεμινάριο)
Τo webinar έχει ως στόχο την ενημέρωση και σωστή κατανόηση του άγχους, στρες & αγχωδών διαταραχών με τρόπο απλό και παράλληλα επιστημονικά σωστό. Στοχεύει επίσης στην εκμάθηση επιδεξιοτήτων που προάγουν την συναισθηματική ευεξία και την χαλάρωση. Χρησιμοποιεί επιστημονικά τεκμηριωμένες τεχνικές γνωσιακής-συμπεριφορικής ψυχοθεραπείας η οποία προσεγγίζει την συναισθηματική υγεία μέσα από τον τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς. Το ρητό: “Αισθανόμαι γιατί σκεφτόμαι και πράττω” χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη προσέγγιση.
Μέρος 1: Θεωρητικό
Τι είναι το άγχος, το στρες και οι αγχώδεις διαταραχές; Ποια είναι τα συμπτώματά τους και πως επηρεάζουν την καθημερινότητά μας; Πως επηρεάζουν την φυσική και γενικότερη ψυχική μας υγεία και πότε γίνονται διαταραχές (γενικευμένη αγχώδεις διαταραχή, διαταραχή πανικού, υποχονδρία, αγοραφοβία, κοινωνική φοβία, ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, μετατραυματική διαταραχή); Τι σχέση έχει με άλλες ψυχικές διαταραχές (κατάθλιψη, διπολική, ψύχωση); Πως προκαλείται το άγχος και πως συνεχίζεται; Πως μπορούμε να μάθουμε να το καταλαβαίνουμε, να το μετράμε και να το διαχειριζόμαστε προτού επηρεάσει την καθημερινή μας ζωή και προκαλέσει βλάβες στην φυσική και ψυχική μας υγεία; Πως θεραπεύεται; Ποιος είναι ο ρόλος των αγχολυτικών φαρμάκων και της γνωσιακής-συμπεριφορικής ψυχοθεραπείας; Τι είναι η γνωσιακή αναδόμηση; Τι είναι ο διαφραγματικός τρόπος αναπνοής και η σταδιακή μυική χαλάρωση και πως εφαρμόζονται; Τέλος, τι είναι η ενσυνειδητότητα (mindfulness) και πως εφαρμόζεται;
Τα παραπάνω θέματα θα καλυφθούν στο πρώτο μέρος του θεραπευτικού προγράμματος.
Στο δεύτερο μέρος θα ακολουθήσει ένα ομαδικό ή ατομικό βιωματικό πρόγραμμα στο οποίο οι συμμετέχοντες θα μάθουν μία σειρά από πρακτικές ψυχολογικές και αποτελεσματικές ασκήσεις ώστε να διαχειρίζονται το άγχος και στρες στην καθημερινότητά τους.
Μέρος 2ο: Βιωματικό
Ως συμμετέχων θα μάθεις να εφαρμόζεις ένα εισαγωγικό πρόγραμμα χαλάρωσης το οποίο θα περιλαμβάνει πρακτικές ασκήσεις γνωσιακής-συμπεριφορικής θεραπείας και θα αποκτήσεις επιδεξιότητες που θα σε μάθουν
– να χαλαρώνεις σκεπτόμενος πιο λειτουργικά με την τεχνική της γνωσιακής αναδόμησης (cognitive restructuring).
– να χαλαρώνεις χρησιμοποιώντας την αναπνοή σου με την τεχνική του διαφραγματικού τρόπου αναπνοής (diaphragmatic breathing).
– να χαλαρώνεις χρησιμοποιώντας τους μύες σου και διάφορα μέρη του σώματός σου με την τεχνική της σταδιακής μυικής χαλάρωσης (progressive muscular relaxation).
– να χαλαρώνεις με ασκήσεις ενσυνειδητότητας (mindfulness).
Οι παραπάνω τεχνικές αποτελούν τις πιο επιστημονικά τεκμηριωμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις για την διαχείριση του άγχους και στρες και είναι χρήσιμες σε όλους τους ανθρώπους (ασθενείς και μη) που ενδιαφέρονται να προάγουν την συναισθηματική τους ευεξία και να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους.
Επιστημονική επιμέλεια:
Δρ. Ιωάννης Γ. Μάλλιαρης, Ψυχολόγος, Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, Institute of Psychiatry, King’s College London. Επιστημονικός υπεύθυνος του Agxos.gr
Τιμή συμμετοχής:
100 ευρώ το άτομο για παρακολούθηση και εφ’ όρου ζωής πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό που θα ανανεώνεται συνέχεια μαζί με δωρεάν DVD (κανονική τιμή)
60 ευρώ το άτομο για παρακολούθηση και εφ’ όρου ζωής πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό που θα ανανεώνεται συνέχεια. (μειωμένο για άνεργους και φοιτητές)
25 ευρώ το άτομο για παρακολούθηση και συμμετοχή 1 χρόνου στο ηλεκτρονικό μάθημα (με δυνατότητα ανανέωσης μετά από 1 χρόνο)
Διάρκεια:
4 ώρες παρουσίαση (θεωρητικό μέρος με σύντομες βιωματικές ασκήσεις)
Τοποθεσία: Διαδικτυακά
Όσοι συμμετέχοντες κλείσουν θέση, θα λάβουν πρόσκληση σε μία ιδιωτική ηλεκτρονική διεύθυνση (web link), που θα τους επιτρέψει να το παρακολουθήσουν διαδικτυακά και να συμμετέχουν στο ηλεκτρονικό μάθημα.
Απαιτείται υπολογιστής με πρόσβαση στο internet.
Χρησιμοποιούμε ειδικό elearning software που κάνει εύκολη την συμμετοχή όλων. Ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν επηρεάζει την ποιότητα παρακολούθησης του ηλεκτρονικού μαθήματος.